друкувати


Коломийські податківці навчали студентів декларувати доходи

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2015-04-22 03:38:08

Днями головний державний інспектор з питань комунікацій Коломийської ОДПІ Світлана Ілюк на зустрічі з студентам Коломийського економіко - правового коледжу Київського національного торговельно-економічного університету розповіла про декларування доходів громадян за 2014 рік та про особливості податкової реформи.

Такі зустрічі вже стали традиційними і проводяться щорічно, оскільки студенти цього навчального закладу беруть активну участь в агітаційній та роз’яснювальній роботі, як волонтери, під час проведення кампанії декларування доходів громадян.

В ході заходу учні дізнались детальну інформацію про важливість декларування доходів громадян, а саме: необхідність добровільного декларування доходів кожним громадянином, порядком та періодом її проведення, основними випадками подання декларації про майновий стан та доходи та способами її подання. Було звернуто увагу на категорію громадян, які мають право скористатися податковою знижкою при оплаті за навчання, страхових платежів, за іпотечним житловим кредитом тощо.

Під час заходу студентами було задано ряд питань на які вони отримали вичерпні відповіді. В більшості випадків питання стосувались декларуванню доходів отриманих у спадок, дарунок, від здачі в оренду нерухомого майна, податкової знижки та податку на нерухоме майно.

На згадку про зустріч студенти отримали буклет "Право на податкову знижку", "Декларування -2015".

Джерело: Прес-служба Коломийської ОДПІ