друкувати


Студенти та викладачі Коломийського педагогічного коледжу провели "Quest"

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2015-04-21 02:50:29

Певне, в усіх історія асоціюється лише з чимось нудним. Ви запитаєте: "А хіба може бути інакше?" І я відповім: "Може, у чому переконалася особисто". Зараз про все розповім і вам.

Отож, 20 квітня, у дещо похмурий і дощовий день студенти та викладачі Коломийського педагогічного коледжу змагалися у грі "Quest", яка була приурочена 75-річчю з дня заснування закладу. Для початку поясню, що ж таке квест?

Квест – це інтелектуально-динамічна гра, яка полягає у проходженні командою вказаного маршруту за умови виконання спеціальних завдань. Учасниками стали 6 збірних команд студентів і викладачів коледжу. Перші завдання розпочалися ще заздалегідь: продумати оригінальний зовнішній вигляд (кожна команда розігрувала свій колір), назбирати якомога більше макулатури.

Місцем зустрічі звичайно ж був коледж. Розпочали гру директор коледжу В.І.Ковтун та заступник директора з виховної роботи - М.Д.Чехович. Команди отримали настанови організаторів, налаштувалися на "запеклу боротьбу" і отримали підказку для проходження до наступного контрольного пункту, яких було 10. І ось все для старту готове. Квест розпочався! Всі команди мали пройти до одного фінішного контрольного пункту, проте кожна команда мала свій власний маршрут. Завдання були доволі цікавими і, що головне, пізнавальними. Не кожен знав, де знаходилась стара цегельна, вілли австро-угорців, де в Коломиї є меморіальні дошки посвячені Олексі Довбушу, Івану Богдану, Кос-Анатольському. Шукали учасники старі кінотеатри, театри, школи.

Команди йшли нога в ногу. Тривала гра 5 годин. Нарешті, всі зупинки пройдені, і до фінішу просто-таки "вриваються" перші дві команди. Одразу за ними – решту команд. Час підбивати підсумки. Хоча це зробити не так і просто, адже всіх переповнюють емоції: учасники діляться своїми враженнями та сперечаються, яка із двох команд є переможцем? Для цього організатори дають додаткове завдання: скоріше принести чек на суму "2 грн. 13 к.". І що ви думаєте? Завдання було виконане одночасно! Отож, для підведення підсумків ми вирушили в коледж.

Адміністрація коледжу, студентський парламент та організатори все ж розділили перше місце між двома командами. Звичайно, переможені трішки засмутились, проте організатори пообіцяли, що ці змагання перші, але ніяк не останні. В.І.Ковтун подарував капітанам цікаві книжки, а також переможці отримали цінні призи. Щасливі та стомлені учасники спішали додому.

А що думаю про все це я? І ви, можливо, запитаєте, в якості кого я брала участь в цьому квесті? На цих змаганнях я була одною із організаторів і бачила, з якою цікавістю та ентузіазмом команди виконували завдання, з якою енергією вони поспішали до наступних контрольних пунктів. А ще я побачила радість, ту справжню, щиру радість, яка світилася в очах, як і кожного учасника, так і організатора. Квест показав, що вивчати історію закладу, в якому навчаєшся, міста, в якому проживаєш – це весело і потрібно! І для того, щоб це робити, не завжди потрібно перечитувати по пару раз історичні книги. Можна ось так, в формі змагань, на свіжому повітрі відкривати для себе багато цікавого.

Цей квест був першим у Коломийському педагогічному коледжі. Першим, та далеко не останнім. Тож чекатимемо нових змагань.

Автор: Оля Гаврилаш