друкувати


Коломийські податківці та нотаріуси за "круглим столом" обговорили актуальні питання законодавства

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2015-03-16 04:25:35

Застосування норм податкового законодавства в нотаріальній практиці, новації у сфері оподаткування стали темою обговорення за "круглим столом".

Начальник управління доходів і зборів з фізичних осіб Оксана Жураківська розповіла про порядок заповнення нотаріусами декларацій про майновий стан і доходи, про адміністрування єдиного соціального внеску з нотаріальної діяльності за 2014 рік та посилення відповідальності за його сплату,особливості сплати військового збору, сплата податку на доходи фiзичних осiб, декларування доходiв громадян.

На заході зауважили, що нотаріуси мають пряме відношення до декларування доходів громадян. Тому від повної та об’єктивної інформації, яку надають нотаріуси до податкової інспекції дасть змогу податківцям залучити до декларування максимальну кількість платників, які зобов’язані задекларувати отримані у 2014 році доходи.

На сьогоднішній день на обліку перебуває 10 приватних та 3 державних нотаріуси. Загальна сума задекларованих ними доходів у 2014 році (за 2013 рік)складала 2220,6 тис.грн., сплачено 190,6 тис.грн. податку на доходи фізичних осіб.

Джерело: Прес-служба Коломийської ОДПІ