друкувати


У Коломиї буде свій логотип

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2015-02-25 07:46:54

Не кожне місто може похвалитись своїм персональним логотипом. Львів, Дніпропетровськ, Кам’янець-Подільський, Київ, Одеса та ще багато міст України… Всі вони мають свій логотип. Навіщо місту потрібен логотип? Герб не можна використовувати у комерційних цілях, а логотип можна розміщати будь-де. Логотип – це своєрідна візитівка міста. У Коломиї також буде свій логотип. Ідею подав Назарій Романенчук, громадський діяч та член Коломийської МГО "Батьківщина". Деталі він розповідає в інтерв’ю:

- Назарію, звідки виникла така ідея?

- Сама ідея створення логотипу для нашого міста виношувалася уже досить тривалий час. У колі друзів, на засіданнях ГО "Батьківщина Молода", ми часто піднімаємо питання нового візуального стилю нашого міста. Це наше бачення Коломиї, як європейського міста, чистого і привітного, безпечного і привабливого для туристів. Логотип міста повинен стати перший кроком до реалізації наших задумів. Він є головним елементом всього фірмового стилю бренду міста.

- Розкажіть, будь ласка, детальніше про користь логотипу.

- Головна функція логотипу – популяризація нашого міста, ми сподіваємося, що він стане додатковим аргументом для нанесення нашого міста на туристичну карту України, а міська влада зможе таким чином сформувати туристичну привабливість міста, покращити партнерські стосунки з українськими та європейськими містами, залучити більше інвестицій.

- Чи є якісь особливі критерії у створенні логотипу?

- Без сумніву логотип Коломиї повинен відповідати певним технічним критеріям, відображати душу міста. Більш детально про них ми зможемо розповісти вже після засідання комісії, до складу якої будуть входити художники, дизайнери та громадські діячі нашого міста. Попри те, вже зараз можемо сказати, що "айдентика" нашого міста повинна бути простою та впізнаваною, щоб кожен зміг її зобразити без особливих художніх навичок.

- Як саме буде втілюватись ідея у життя?

- Наша ідея така: обирати логотип будуть у 2 етапи голосування. Голосування буде проходити серед мешканців міста на сторінці Інтернет-видання "Коломия ВЕБ Портал", а тоді вже депутати Коломийської міської ради шляхом таємного голосування оберуть серед фіналістів переможця. Оголосять про обраний логотип та букбренд на День міста, 19 серпня. Проект був внесений в порядок денний сесії міської ради. Сесія вже відбулась, присутні депутати проголосували "за". Конкурс на логотип вже оголошений. Голосування буде проходити на сайті "Коломия ВЕБ Портал".

- Що може змінитись в Коломиї після обрання логотипу? Які перспективи нас чекають?

- Сам по собі логотип не стане панацеєю для вирішення проблем нашого містах, в туристичних чи економічних сферах. Та попри це, ми впевнені, що він стане своєрідним каталізатором цих змін, надихатиме коломиян пишатися своїм містом і піклуватися про нього, підприємці зможуть наносити новий логотип Коломиї на свою продукцію, тим самим вказуючи споживачам про місце виготовлення продукції, а отже популяризувати місто, а кожен турист повертаючись додому з сувенірною продукцією на якій буде логотип Коломиї розповідатиме своїм рідним та друзям, в якому чудовому місті він побував. Місті з дивовижними музеями та чарівними вуличками, стародавньою історією та унікальною культурою.

Інформаційним партнером стало Інтернет-видання "Коломия ВЕБ Портал". Саме на його електронну адресу можна надсилати роботи в електронному варіанті: exp@yes.net.ua або приносити їх за адресою: м. Коломия, вул. Чорновола 23 (І поверх).Мешканці міста зможуть проголосувати за впододаний логотип на сайті "Коломия ВЕБ Портал".

Автор: Яна Букреєва