друкувати


На Коломийщині за ухилення від мобілізації порушили 2 кримінальні справи, 8 чоловіків оштрафували, 700 у розшуку

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2015-02-23 03:58:56

Майже 700 мешканців Коломийщини знаходяться в розшуку за те, що ухилялися від мобілізації.

Два кримінальні провадження за ухилення від мобілізації порушені за матеріалами Коломийського об’єднаного міськвійськкомату, повідомив начальник управління МВС в Івано-Франківській області Микола Семенишин на колегії ОДА. На колегії розглядали питання проведення мобілізації на Івано-Франківщині.

Коломийський військкомат здійснював мобілізацію чоловіків з міста Коломиї і Коломийського району. Військкомат передав до обласного УМВС матеріали на 703 осіб, які ухилялися від мобілізації. У двох випадках правоохоронці порушили кримінальні справи, у вісьмох оштрафували коломиян.

В розшук управлінню МВС в області подали 693 осіб.

Як повідомив на колегії ОДА заступник т.в.о. обласного прокурора Юрій Верановський, план з мобілізації Коломийський військкомат виконав на 94%.

За словами Верановського, майже половина прикарпатців, яким надійшли мобілізаційні повістки, перебувають на заробітках за кордоном.

Третина з тих, хто проходить військово-лікарські комісії у військкоматах, виявляються непридатними до військової служби, повідомив начальник Департаменту охорони здоров’я Роман Мельник.

Джерело: Вільне місто