друкувати


Громадські активісти поцікавилась у прикарпатських міліціонерів кадровими призначеннями та розслідуванням підпалів автомобілів активістів

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2015-02-23 10:00:42

Керівники обласної міліції зустрілися з громадськими активістами, обговорили результати соціологічних опитувань населення щодо діяльності правоохоронців, довели до громадськості оперативну обстановку в краї, визначили пріоритетні напрямки в службі над якими необхідно невідкладно працювати.

Розпочали із слухання питання про результати соціологічного дослідження щодо оцінки роботи прикарпатської міліції, яку проводила піар-агенція "PR-Energi" у першій половині лютого. Як зазначила у своєму виступі її директор Ганна Крисюк: "Рівень довіри до міліції був мінусовий, але він змінився. У Грузії, наприклад, рівень довіри до міліції вищий, ніж до патріарха, тому потрібно шукати компромісів, щоб і у нас ця довіра була вищою. Варто зазначити найприємніше, що люди відмітили, що безпечно себе почувають у своєму населеному пункті 90,5% респондентів в денний час, 31,67% - у вечірній час та 21,5% - у нічний час. Зі всіх підрозділів міліції найкращий рейтинг у працівників оперативних служб потім дільничних, патрульно-постової служби, слідчих органів і т.д. З детальними результатами опитувань громадяни можуть ознайомитися на наших відомчих сайтах в інтернет-мережі".

Керівництво відреагувало на пропозиції та зауваження. Зокрема начальник УМВС в області підполковник міліції Микола Семенишин погодився з думкою більшості опитаних, що громада має контролювати діяльність міліції, що і відбувається, оприлюднювати результати діяльності, відверто говорити про наболіле та проводити конструктивний діалог з громадськістю щодо вирішення суперечливих чи інших питань що стосуються безпосереднього розгляду відомством.

Від представників громадськості звучали запитання щодо кадрових призначень окремих керівників підрозділів, зокрема що стосується особистих рішень начальника, якими критеріями він керується, коли призначає на вищі посади, або ж навпаки, коли звільняє. На що Микола Олександрович відповів, що: "Є керівники, які працюють і понині, які були призначені ще до мого приходу, але якщо я безпосередньо виявляю непрофесійність у роботі чи їхню некомпетентність моє рішення в таких випадках однозначне – звільнення".

Також громадські активісти цікавилися розкриттям справ по підпалах транспортних засобів громадських активістів, по виявленню та затриманню псевдо волонтерів, справами по шахрайству, взаємодією з адресним бюро тощо. На що отримали вичерпні відповіді, проте начальник вказав, що: "Саме ці питання на сьогоднішній день є дійсно актуальними і потребують контролю та вирішення. Але поряд з тим ми маємо вагомі результати у розкритті злочинів. Наприклад, за останні дні ми затримали 5 злочинних угрупувань, які займалися квартирними крадіжками, а це позитивно. Зараз проводяться слідчі дії і головне, над чим ми працюємо, щоб повернути крадене майно громадянам, які потерпіли від рук злодіїв".

Обговорювалися і інші актуальні питання наприклад яким чином збільшити кількість відеотехніки, оскільки як наголосив начальник: "Це є важливим питанням, адже переважна більшість злочинів розкривають при перегляді записів відеоспостереження і поки що це найрезультативніший із методів розкриття злочинів з участю автотранспорту".

Загалом відбувся конструктивний діалог між міліцією та громадськістю.

Джерело: Правда.if.ua