друкувати


Тарифи на електроенергію для населення підвищаться на 40%

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2015-02-21 10:45:17

З березня 2015 року тарифи на електроенергію для споживачів зростуть приблизно на 40%.

 

Про це в інтерв'ю журналу «Фокус» заявив міністр енергетики і вугільної промисловості України Володимир Демчишин.

 

«На 40%, починаючи з березня, мають зрости тарифи на електроенергію», – сказав він, додавши, що такі заходи обумовлені з МВФ, передає УНН.

 

Крім цього, Демчишин зазначив, що тарифи на газ для населення будуть підвищені з квітня поточного року. За його словами, підвищення цін було одним із ключових пунктів переговорів з основним кредитором країни – Міжнародним валютним фондом.

 

«Люди отримають платіжки, оцінять нові тарифи і влітку утеплять стіни, замінять котли, щоб підготуватися до майбутньої зими. З квітня також введемо систему субсидій. За нашими оцінками, їх буде отримувати дві третини населення», – розповів міністр.

 

Він зазначив, на субсидії в поправках до бюджету передбачено 12,5 млрд грн.

 

Вже 24 лютого відбудеться засідання Національної комісії, що здійснює регулювання у сфері енергетики і комунальних послуг, на якому планують переглянути тарифи на електроенергію для побутових споживачів.

 

Востаннє комісія переглядала тарифи на електроенергію для населення 1 червня 2014 року, підвищивши їх на 10-40% залежно від обсягів її споживання.

 

Нагадаємо, раніше голова Національного банку України Валерія Гонтарева повідомила, що влада України погодила з МВФ перший етап підвищення тарифів: на газ – на 280%, на тепло – на 66%.

 

Гонтарева додала, що з огляду на таке підвищення тарифів інфляція за підсумками 2015 року сягне 25-26%.

Джерело: Коломийські Вісти