друкувати


Коломийська ОДПІ: у разі не оформлення найманого працівника- штраф 36540 грн.

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2015-02-17 04:38:18

Виплата заробітної плати у "конвертах" - це поширений спосіб ухилення від сплати податків. Для держави це - едоотримання коштів, а для працівника - в подальшому низький рівень пенсії та соціальних гарантій. Тому саме громадяни повинні ставати на захист своїх прав, вимагаючи офіційного оформлення трудових відносин.

Коломийська ОДПІ в черговий раз звертається до громадян - вимагайте від своїх роботодавців офіційного оформлення на повний робочий день та виплату заробітної плати відповідно до законодавства - прозоро і чесно. Відповідно до статті 16 Закону "Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування" Вам надано право отримувати від страхувальника (роботодавця) підтвердження про сплату страхових внесків, а також вимагати їх сплати, у тому числі в судовому порядку. Пам’ятайте, що тільки нарахована та виплачена заробітна плата в розмірі законодавчо встановленого мінімуму дає право на врахування страхового стажу при призначенні (перерахунку) пенсії.

Відповідально до цього питання мусять поставитися роботодавці, адже з 1 січня 2015 року за допуск працівника без оформлення трудового договору( контракту), оформлення працівника на неповний робочий час у разі фактичного виконання роботи повний робочий час, виплата заробітної плати без нарахування та сплати єдиного внеску та податків запроваджено штраф у розмірі 30 мінімальних заробітних плат на момент виявлення порушення за кожного працівника, щодо якого скоєно порушення. Сума штрафу складає 36540 грн.(1218грн.*30).

Джерело: Прес-служба Коломийської ОДПІ