друкувати


Кучма розповів, як терористи намагались зірвати мінські переговори

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2015-02-16 01:21:33

Ватажки ДНР і ЛНР мало не зірвали весь процес переговорів у Мінську, а лідери "нормандської четвірки" вже збиралися роз'їхатися.

Про це розповів другий президент України, учасник тристоронньої контактної групи щодо Донбасу Леонід Кучма в інтерв'ю телеканалу "Інтер", передає Укрінформ.

Він сказав, що контактна група в Мінську мала підписати документ разом з лідерами терористів Олександром Захарченком та Ігорем Плотницьким, а потім передати його чотирьом лідерам країн «нормандської четвірки" – Володимирові Путіну, Франсуа Олланду, Ангелі Меркель і Петрові Порошенку.

"Контактна група мала разом з Олександром Захарченком і Ігорем Плотницьким підписати цей документ, передати його чотирьом лідерам, вони мали вийти до преси, благословити цей документ і сказати: «Хлопці, давайте далі жити дружно». Але коли ми сіли за стіл підписувати документ, Плотницький і Захарченко сказали, що вони нічого підписувати не будуть, їх не влаштовує договір", – повідомив Кучма.

За словами колишнього президента, бойовики почали з того, що, нібито, наші військові в котлі в Дебальцевому і вони мають здати зброю.

"Після перерви учасники контактної групи внесли до документа єдину зміну, хоча зауважень з боку Донбасу було багато", – зазначив він.

"Єдина зміна - замість 8 годин 14 числа, перемир'я мало настати опівночі 15 числа. Це єдине, що змінилося", – повідомив Кучма.

Головним проривом мінських переговорів екс-президент вважає те, що вдалося посадити за стіл європейців, Путіна і Україну.

"І Путін узяв на себе відповідальність за ті документи, які були підписані. Одна справа, спостерігати з боку, інша справа підписати угоду", – заявив він.

Джерело: Коломийські Вісти