друкувати


Коломийська ОДПІ: майже 15 млн. грн. сплачено до бюджету за перший місяць нового року

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2015-02-16 08:01:23

"За січень 2015 року до Зведеного бюджету надійшло 14,8 млн. грн. податків та зборів, що на 1,7 млн. грн. більше аналогічного періоду минулого року",- повідомив в.о. начальника Коломийської ОДПІ ГУ ДФС в Івано-Франківській області Іван Кирик.

При цьому, до Державного бюджету за січень мобілізовано 6,8 млн. грн., що на 3,2 млн. грн. більше, ніж за січень минулого року. Найбільшу питому вагу у структурі надходжень до державного бюджету займає податок на додану вартість – 41,7 %. За січень його надійшло 2,8 млн. грн., що на 0,5 млн. грн.. більше ніж торік.

В свою чергу до місцевих бюджетів за перший місяць нового року зараховано 8 млн. грн. Основним джерелом надходження до місцевих бюджетів є податок на доходи фізичних осіб. За січень 2015 року його надійшло 5,7 млн. грн. Від плати за землю надходження склали 0,8 млн. грн., суб’єкти господарювання – "спрощенці" сплатили до місцевого бюджету 1,4 млн .грн., приріст до минулого року склав 0,2 млн.грн.

Стабільні надходження до бюджетів це результат свідомості мешканців Коломийщини. Сьогодні громадяни розуміють, що сплачуючи податки у повному обсязі, вони тим самим допомагають і країні, і армії, і своєму регіону зокрема.

Джерело: Прес-служба Коломийської ОДПІ