друкувати


До України прибула перша партія британських броньовиків

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2015-02-13 09:01:25

До Одеси прибула перша партія бронеавтомобілів Saxon британського виробництва. Вони пройшли капремонт на англійських підприємствах і направляються для установки озброєння та адаптації до українських умов на одне з підприємств "Укроборонпрому".

Про це повідомляє AUTO-Consulting.

Всі автомобілі отримали заводську гарантію. З озброєння британської армії ці бойові машини були зняті в 2008 році. Заявлена вартість одного Saxon AT-105 становить 51 000$, враховуючи всі мита і транспортні витрати.

Перша партія Saxon, броньованих за НАТОвськими стандартами В7 вже рухається з Одеського порту. Вони тримають постріли зі зброї калібру 7,62 мм., стійкі до підривів на мінах і фугасах і витримують навіть постріли з великокаліберного озброєння вертольотів. Броньована машина Saxon почала надходити в британські війська з кінця 1983 року. C того часу її кілька разів модернізували і випустили кілька модифікацій.

Основним завданням Saxon AT-105 британської армії були швидка доставка груп солдатів або мінометних розрахунків у певну точку, а також евакуація поранених. Завдяки тому, що "Саксон" виконаний на колісній платформі він має гарну маневреність і швидкість. Крім 2 членів екіпажу в бронемашину поміщається 7 десантників. Saxon здатний їхати з максимальною швидкістю 96 км/год, повний привід 4х4 дає бронемашині хорошу прохідність. Крім того, конструкція машини дозволяє долати водні перешкоди глибиною до 90 см.

Джерело: Gazeta.ua