друкувати


Івано-Франківськ отримав сучасну пожежну машину (фоторепортаж)

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2015-02-10 03:54:47

Сьогодні, 10 лютого 2015 року, на території пожежної частини (вул. І.Франка, 6) відбулась офіційна передача та презентація сучасної пожежної машини, яку Івано-Франківську подарувало німецьке місто Штарнберг.

За словами міського голови Івано-Франківська Віктора Анушкевичуса, в рамках обміну досвідом з іноземними колегами представники міста Івано-Франківська відвідали німецьке місто Штарнберг, звідки і привезли пожежну машину. Машина передається через посередництво Товариства Червоного Хреста України як гуманітарна допомога, оскільки таким чином спрощується процедура розмитнення. Пожежна машина передана міському відділу Управління ДСНС в області.

«Вартість подібної пожежної машини на сьогодні складає близько 350-500 тисяч євро. В нашому місті такої техніки не має і кошти на її закупку в бюджеті також важко назбирати. Машина 1993 року випуску, її пробіг – кілька десятків тисяч кілометрів, тому вона у дуже хорошому стані.

В пожежній машині повністю збережене усе обладнання, яке необхідне для роботи у надзвичайних ситуаціях різного характеру. Зокрема, є великий набір драбин різної висоти, установка для гасіння пожеж за допомогою піни, яка застосовується коли неможливо гасити пожежу водою, а також так званий "куб життя", за допомогою якого рятують людей при надзвичайних ситуаціях у висотних будівлях. Окрім того, ця пожежна машина оснащена спеціалізованим обладнанням для визволення людей з під завалів з мінімальними травмами», - зазначив Віктор Анушкевичус.

Як кажуть працівники пожежної частини, такої техніки вони ще не мали у своєму розпорядженні. Пожежні машини марки ЗІЛ, які сьогодні є на балансі частини і застосовуються у надзвичайних ситуаціях, не мають більшої частини сучасного обладнання та інвентарю, який є в цій машини.

В якості гуманітарної допомоги міська влада міста Штарнберг також передала кілька комплектів інвентарю, бойового одягу та взуття для пожежників, каски та рукавиці, респіратори, ліхтарики та прожектор, а також деякі інші інструменти та розхідні матеріали.

Джерело: Виконавчий комітет Івано-Франківської міської ради