друкувати


Міністр юстиції України Павло Петренко з робочим візитом у Івано-Франківську

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2015-02-09 04:20:29

У програмі робочої поїздки посадовця в область – ознайомлення з роботою реєстраційної служби Івано-Франківського міського управління юстиції та центру надання адміністративних послуг, зустрічі з керівниками та працівниками міськрайонних управлінь юстиції, адвокатами, приватними та державними нотаріусами області, викладачами та студентами університету права ім. Короля Данила Галицького.

Розпочинаючи роботу в області, Павло Петренко зустрівся з головою облдержадміністрації Олегом Гончаруком та головою обласної ради Василем Скрипничуком.

Впродовж зустрічі управлінець розповів про процеси оптимізації, які відбуваються в органах юстиції, оновлення кадрового потенціалу на всіх рівнях через публічні конкурси та незалежне оцінювання, готовність передати в регіони частину функцій, в першу чергу, реєстраційних. Міністр зосередив увагу на новаціях, запровадження яких потребує співпраці з органами влади на місцях.

"Наша кінцева мета – запровадження трьох основних новацій. Це дебюрократизація, прибирання демоватиції людей, максимальне спрощення тих сервісів, які надає держава, − зазначив Павло Петренко. − Ці завдання, я думаю, ми можемо вирішити тільки спільно, у комунікації з місцевою владою, громадою".

З цим погодився голова облдержадміністрації Олег Гончарук, наголосивши, що в області у вирішенні чималого переліку питань добре налагоджена співпраця між органами влади та юстиції.

"Ми належним чином співпрацюємо у напрямку реалізації закону про очищення влади, протидії корупції, забезпечення відкритості роботи органів влади та місцевого самоврядування, − підкреслив Олег Гончарук. − Сподіваюся, ваше перебування в області дозволить окреслити проблемні аспекти, над якими ще потрібно працювати додатково, а їх вирішення сприятиме покращенню якості надання послуг та зростанню рівня довіри громадськості до системи публічної влади загалом".

Джерело: Івано-Франківська обласна державна адміністрація