друкувати


Німецьке видання ексклюзивно повідомило, про що домовились Меркель, Олланд і Порошенко

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2015-02-06 01:23:27

Далекосяжна автономія і створення демаркаційної лінії – відповідно до даних німецької газети "Sueddeutsche Zeitung" такі поступки сепаратистам включає мирний план, пропонований Заходом Україні. Готували його Франція і Німеччина, а у четвер ввечері його обговорювали в Києві, повідомляють Патріоти України з посиланням на tvp.info.

Ангела Меркель і Франсуа Олланд представили в Києві новий план мирного врегулювання, який, як очікується, призведе до припинення конфлікту в східній частині України, відзначає німецьке видання. Ніяких заяв політики після переговорів не робили. Однак "Sueddeutsche Zeitung" пише, що приводом для прискорення роботи по мирному плану стали територіальні завоювання сепаратистів та обговорення в США постачання зброї в Україну.

Лідери Німеччини і Франції хочуть донести до президента України, що їх мирний план – останній шанс, щоб уникнути військової поразки і економічного колапсу. При цьому положення мінських домовленостей можуть стати базовими для нового мирного плану, в якому йдеться вже про демаркаційну лінію.

Згідно з документом, сепаратистські територіальні надбання площею 1500 квадратних кілометрів потрібно частково врахувати. Крім того, сепаратисти отримують з Києва гарантії далекосяжної автономії. Про фінансування "республік" , що відкололися, питання не погоджене, пише видання. З Києва лідери Німеччини і Франції повинні їхати в Москву для переговорів з Володимиром Путіним.

Офіційно інформації "Sueddeutsche Zeitung" уряд Німеччини не підтверджує, пише саме видання, зазначаючи, що переговори будуть продовжені і офіційна заява буде по їх підсумкам. "Таке співвідношення пропозицій (по визнанню території "республік" – ред.) – є неправильним", – заявив прес-секретар уряду Німеччини, закликавши чекати офіційних заяв.

Джерело: Патріоти України