друкувати


Гра «Мафія» по-українськи

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2015-02-04 08:54:59

Мабуть, багато хто чув про гру "Мафія", іноземну інтелектуальну гру. Проте мало хто чув про її українську альтернативу – "Криївку". Відбулась перша гра в місті Коломия. Організована вона була під патронатом громадської організації "Батьківщина Молода" в м. Коломия та громадської організації "Фонд пам’яті Андрія Федчука".

Правила гри практично не відрізняються від "Мафії". Героями є упівці та агенти НКВД. Серед упівців присутній кум, який після смерті може забрати з собою в могилу ще когось із гравців. Суть гри у тому, щоб шляхом вичислення та блефу треба знайти агентів НКВД та вбити їх. Кожної "ночі" агенти вбивають по одному упівцю. У цій грі дуже важлива спостережливість та акторська майстерність.

Коломийська "Криївка" проходила в підвальному приміщенні кафе-бару "Джем", що створювало необхідну атмосферу та настрій. Участь у грі брали як дорослі, так і діти, адже їм також було цікаво знайти ворога. Однією партією не обійшлось, гра затягнулась до пізнього вечора, гравці увійшли в азарт і не хотіли розходитись. До слова однією з умов участі був національний одяг. Більшість гравців дотримались вимоги, що додало ще більшої цікавості події.

На таку подію завітали й Івано-Франківські колеги, серед яких був присутній і голова обласної громадської молодіжної організації "Батьківщина Молода" Ігор Попадюк разом з донечкою. Голова громадської організації "Фонд пам’яті Андрія Федчука" Сергій Федчук також завітав з сином. Голова Коломийського осередку "Батьківщини Молодої" Віктор Будзінський зазначив, що така гра є початком хорошої традиції розвивати патріотизм в молоді Коломийщини та залучати їх до інтелектуального відпочинку. Також голова молодіжки пообіцяв, що "Криївка" стане традиційною в нашому місті та сподівається на залучення більшої кількості молодих людей наступного разу.

Автор: Яна Букреєва