друкувати


Начальнику Івано-Франківського обласного комітету фізкультури і спорту загрожує до 5 років ув'язнення

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2015-02-04 02:27:21

В Івано-Франківському міський суд розпочав слухання кримінального провадження про обвинувачення начальника обласного комітету фізкультури і спорту МОН Михайла Стефанківа у привласненні бюджетних коштів шляхом зловживання службовим становищем.

Сьогодні за позовом прокуратури відбулося попереднє слухання. Чиновник обвинувачується за частиною 2 ст. 191 - заволодіння чужим майном або розтрата шляхом зловживання службовим становищем. Йому загрожує до п’яти років ув’язнення.

На суд прийшли колишні підлеглі Михайла Стефанківа з плакатами: "Стефанківу – ганьба", "Стефанків – регіонал-корупціонер", "Вимагаємо справедливого суду".

"2 липня 2013 року він прийшов на роботу, перевів всіх на строковий трудовий договір на рік з тим, щоб надалі звільнити неугодних, - розповідає одна з потерпілих Анна Євчук. - Спочатку людина зажадала купити йому кавоварку. Відтак Стефанків почав вимагати кошти від людей. Тобто виписував премію і з тої премії люди мали занести по 200-300 гривень при зарплаті 1200-1300 гривень".

Головний бухгалтер установи почала захищати людей і теж позбулася роботи. Працівники обласного комітету фізкультури і спорту МОН кажуть, що скаржилися на чиновника у Міністерсто освіти, прокуратуру. Справа зрушилася після того, як люди звернулися у Генеральну прокуратуру . лише наприкінці минулого року прокуратура пред'явила йому обвинувачення. Однак Стефанків вже встиг звільнити семеро людей.

"Ми також зверталися до голови комітету з фізичного виховання та спорту Міністерства освіти і науки України Михайла Мельника, який є депутатом обласної ради від "Свободи". Він чекає рішення суду , йому не стає мужності чи сміливості. Ми надіялися, що він нас захистить. А він до того він до спостерігався, що семеро людей звільнено, просто зроблено над людьми розправу", - каже .Анна Євчук.

Жінка розповідає, що Стефанків взяв на роботу трьох людей, які навіть не ходять на роботу. Вона також, як і інші звільнені, обурена, що Стефанків досі не відсторонений від виконання своїх обов’язків.

"Він повністю керує коштами і ділить на цих трьох всі премії. Чому людину не відсторонити на час розслідування, це дивно", - каже пані Анна.

Суд задовольнив клопотання сторін про виклик свідків та призначив слухання на 11 лютого.

Джерело: Коломийські Вісти