друкувати


Коломийські податківці та представники громадськості за «круглим столом» обговорили новації законодавства

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2015-02-04 11:12:38

"Зміни податкового законодавства, які набрали чинності з 1 січня 2015 року подекуди кардинально змінили порядок адміністрування податків. Законом України "Про внесення змін до Податкового кодексу" закріплено ряд ключових податкових змін, які стосуються оподаткування доходів громадян - зарплат, пасивних доходів, пенсій, оподаткування майна, включаючи нерухомість, автотранспорт, реформує систему груп спрощенців, а також вводить акцизний податок з реалізації підакцизних товарів.",- розпочав засідання в.о. начальника Коломийської ОДПІ ГУ ДФС в Івано-Франківській області Іван Кирик.

Предметом розмови за "круглим столом" стало питання щодо розширення бази оподаткування податку на нерухомість шляхом включення до оподаткування цим податком комерційного (нежитлового) майна, земельного податку, єдиного внеску, запровадження акцизного податку. Також з представниками громадськості обговорили зміни у системі спрощеного оподаткування малого та середнього бізнесу, особливості справляння податку на доходи, військового збору.

В ході зустрічі надходили пропозиції, які заслуговують на увагу. Учасники заходу запропонували систематизувати їх, висловити своє бачення щодо вирішення проблемних питань, пов’язаних зі змінами в Податковому кодексі та направити їх на розгляд Верховної Ради України.

Джерело: Прес-служба Коломийської ОДПІ