друкувати


Тепло у класах коломийських шкіл - реальність

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2015-02-04 10:02:46

Дерев’яні вікна в навчальних закладах – це сумна реальність міста Коломия. Холод, який панує в класах з настанням холодів, змушує дітей займатись на уроках у верхньому одязі. Дискомфорт став звичною річчю. Батьки в деяких школах намагаються своїми силами боротись з проблемою та замінюють вікна за власні кошти.

Проте, незважаючи на скрутний час, в обласному бюджеті все ж таки змогли виділити кошти на заміну дерев’яних вікон на металопластикові. Посприяв цьому перший заступник голови Івано-Франківської обласної ради Олександр Левицький. За його словами, співпраця з Коломийськими депутатами фракції "ВО "Батьківщина" в Коломийській міській раді, зокрема з головою фракції Сергієм Федчуком, значно допомогла у розв’язанні проблеми. Адже була необхідна великість документацій, а без допомоги на місцевому рівні процес міг затягнутись на дуже довгий час. Спільними зусиллями вдалось прискорити результат і декілька шкіл вже насолоджуються омріяним теплом та комфортом.

На даний момент повністю замінені вікна у загальноосвітній школі № 3. Директор цієї школи Любов Бежук дуже задоволена новими вікнами, адже до їх заміни у закладі було відчутно холодно. Після встановлення метало пластикових вікон температура в класах значно підвищилась. Комфортні умови в приміщеннях дозволяють на всі 100% віддаватись навчанню. Діти вчаться, а не щуляться від холоду та намагаються хоч якось зігріти пальці на руках, щоб записати необхідний матеріал.

У загальноосвітній школі № 4 наразі заміна виконана частково у зв’язку з великою кількістю вікон. Директор школи Володимир Ковальчук зазначає, що і це є досить хорошим результатом, адже в навчальному закладі до останнього не вірили, що заміна вікон все ж відбудеться. У приміщеннях, де вже встановлені металопластикові вікна, температура тримається необхідної вимогам позначки. Діти, батьки та вчителі дуже задоволені започаткованим змінам.

Замінено вікна у загальноосвітній школі №6. Робота не стоїть на місці. У планах депутатів фракції "ВО "Батьківщина" у Коломийській міській раді замінити вікна у всіх школах міста.

Автор: Яна Букреєва