друкувати


У Коломиї відбувся круглий стіл щодо відкритості бюджету

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2015-02-04 08:22:53

Інформацію про бюджет міста Коломиї скоро бачитимуть усі охочі. Вперше в Україні хочуть запровадити проект, який на офіційному сайті Коломийської міської ради буде відображати щоденні надходження та видатки з бюджету. Ініціювали цей проект представники фракції "Батьківщина" у Коломийській міській раді. Вони вже подали на розгляд сесії проект рішення "Про заходи відкритості інформації про місцевий бюджет". У Ратуші відбувся круглий стіл, де зібралися депутати, чиновники міської ради та представники громадськості.

Чимало активістів радо підтримало цю ініціативу. Дехто з них навіть вирішив долучитися до розробки проекту. Так свої послуги запропонував один з кращих програмістів Коломиї, щоб цифрова версія була доступною кожному користувачу. Ідею на круглому столі більшість присутніх підтримала. Проте вирішили зустрічатись ще раз за присутності представників міського казначейства.

Один з ініціаторів цього проекту, депутат фракції "Батьківщина" Віктор Будзінський зазначає, що чимало коломиян цікавить, куди витрачаються їхні гроші, оскільки інформація про місцевий бюджет є важкодоступною. Тож, даний проект дасть змогу мешканцям міста контролювати бюджетний процес.

Наостанок, Віктор Будзінський підсумовує - якщо коломияни платять податки, то вони мають право знати, на що витрачаються їхні гроші. Тож, проект про відкритість інформації бюджету, можливо, стане скоро прикладом роботи для інших міст України як ефективний та прозорий механізм контролю за владою.

Автор: Яна Букреєва