друкувати


У бюджеті Прикарпаття передбачили 7 мільйонів гривень на допомогу родинам постраждалих та загиблих військових

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2015-01-30 09:30:37

В обласному бюджеті передбачили кошти на виконання програми підтримки сімей загиблих під час масових акцій протесту, а також військовослужбовців і працівників правоохоронних органів, які брали участь у бойових діях у східних областях України.

На цьому акцентував увагу під час засідання Координаційного центру допомоги пораненим т. в. о. заступника голови облдержадміністрації Ігор Пасічняк.

"Нам вдалося в обласний бюджет на 2015 рік закласти необхідні для виконання цієї програми кошти, - повідомив він. - За що велика подяка депутатам обласної ради, адже вони підтримали всі наші пропозиції та прийняли їх".

Завдяки програмі, фінансове наповнення якої попередньо складатиме 7 млн грн, на Прикарпатті зможуть вирішувати першочергові проблеми родин постраждалих і загиблих. Зокрема, у забезпеченні житлом, земельними ділянками, санаторно-курортним лікуванням, протезуванням. Звертатимуть увагу також на потреби сімей добровольців, які беруть участь в АТО, та тих, хто пропав безвісти. 

Як поінформували на засіданні, на сьогоднішній день 43 прикарпатців загинули в зоні проведення АТО, 194 жителі області отримали там поранення. 19 наших земляків перебувають на лікуванні у Львівському госпіталі.

Джерело: КУРС