друкувати


Жінки теж творять історію. Історико-драматичний та біографічний фільм "Незламна"

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2015-01-27 06:00:32

"Незламна" — це український повнометражний історико-драматичний та водночас біографічний фільм. Це фільм про бажання жити, фільм про страх втратити те, заради чого живеш. Історія про сильну, мужню, самодостатню та, врешті-решт, незламну жінку відбувається в 1937-1957 роках.

Творці фільму коротко описують стрічку так: "Любов під нескінченним вогнем супротивника, дружба з Елеонорою Рузвельт, виступ на конференції, що вплинув на хід Другої світової війни, бажання жити та страх втратити коханого чоловіка — чи справиться зі всім цим тендітна жінка? Це реальна історія Людмили Павличенко — легендарної жінки-снайпера. Солдати йшли в бій з її ім’ям на вустах, а вороги безуспішно полювали на неї. На полі бою вона бачила смерть і страждання, але найсерйознішим випробуванням стала любов, яку у неї могла забрати війна…".

І дійсно, так все і було. Життєвий шлях Людмили Павличенко розпочався у Білій Церкві у 1916 році. На початок Другої світової війни Людмила була студенткою Київського державного університету. Коли Німеччина здійснила напад на Радянський Союз, студентка Павличенко, не вагаючись ні секунди, очолила лави добровольців. Оскільки у дівчини були спортивні досягнення у стрільбі, недивно, що вона пішла на службу в якості снайпера. Людмила здобула славу одного з найкращих снайперів Радянського Союзу.

Після поранення, в кінці 1942 року, майор Павличенко, очоливши делегацію молоді та військових, відвідала США. Там вона стала першою громадянкою СРСР, яка була допущеною до Білого Дому. Людмила навіть подружилася із Елеонорою Рузвельт, першою леді США.

Звісно ж вбивство не може бути приводом для гордості, але на війні Людмила вбила майже 400 фашистів-окупантів, врятувавши цим життя мирних людей.


Зйомки фільму відбувалися в 2013 році та в 2014 році в Києві, Кам’янці-Подільському та Одесі.


Образ Людмили Павличенко на себе приміряла Юлія Пересільд, а головну чоловічу роль зіграв Євген Циганов.

Зйомками фільму займалися 2 студії: українська "Кінороб" та російська "Новые люди".

Проект "Незламної" вже встигли оцінити на Міжнародному Берлінському кінофестивалі, на Каннському кінофестивалі та на кінофестивалі в Одесі.

 

Джерело: УКРАЇНСЬКИЙ ІНТЕРНЕТ-ПОРТАЛ ДЛЯ ПРОГРЕСИВНОЇ МОЛОДІ