друкувати


Акредетація журналістів у зоні АТО

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2015-01-24 02:28:54

Журналістські організації і силові структури обговорили порядок акредитації журналістів в зоні АТО. 21 січня 2015 року недоліки положення про акредитацію для журналістів в зоні АТО обговорили представників СБУ, Міністерства оборони і журналістських організацій: Незалежної медіа-профспілки, Національної спілки журналістів й Інституту масової інформації, а також журналістів, як висвітлюють війну.

Домовилися, що акредитаційні картки мають видаватися не тільки в Краматорську, як це сказано в положенні про акредитацію, а й у Києві та Маріуполі.

Вирішили, що юристи спілки журналістів і юридичне бюро медіа-профспілки підготують пропозиції про зміни до тексту положення про акредитацію, які б усунули суперечності із законодавством і не обмежували права журналістів. При цьому представники медійних організацій висловили розуміння, що на війні можуть бути обмеження для висвітлення подій, але перелік таких обмежень викладений у відповідному законі.


Раніше спілка журналістів і медіа-профспілка виступили із заявою, в якій наголошували, що положення про акредитацію в зоні АТО суперечить закону. Жоден закон не передбачає для працівників ЗМІ обов’язку, як це викладено у документах від СБУ і МО, «узгодження з прес-центром АТО порядку виконання редакційного завдання на даному об’єкті (або порядку пересування у зазначеному районі) – було сказано в спільній заяві оршанізацій.

Про це повідомив на своїй сторінці у Фейсбуці Євгеній Гапич, фотокореспондент тижневика "Репортер".