друкувати


Росія збільшила кількість військ в Україні до максимуму за весь час - Лисенко

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2015-01-23 03:00:20

Росія збільшила чисельність свого контингенту на території України до максимуму за час конфлікту - понад 9 тисяч військовослужбовців.

Про це під час брифінгу повідомив речник АТО Андрій Лисенко.

За його словами, Російська Федерація продовжує посилювати свій військовий контингент на Сході України.

Лисенко зазначив, що на ключових оперативних напрямах відбувається заміна угруповань бойовиків на військовослужбовців ЗС РФ, загальна чисельність яких на підконтрольних бойовикам територіях сягнула найвищого рівня з початку конфлікту на Донбасі - понад 9 тисяч військовослужбовців.

"Командування ЗС РФ забезпечує постійне надходження у район бойових дій живої сили та військової техніки, посиленої засобами ППО, системами зв’язку, розвідки та РЕБ". - сказав речник АТО.

Він додав, що через неконтрольовані ділянки українсько-російського кордону у великій кількості завозяться боєприпаси – близько 30-40 вантажівок кожної доби.

З цією метою, а також для забезпечення постійної ротації російських військових до кордону з нашою державою передислоковуються окремі підрозділи ЗС РФ, зокрема 20-ї гвардійської армії Західного військового округу ЗС РФ (Її штаб знаходить в Ніжегородській області).

Джерело: Українська правда