друкувати


У Франківську зустріли бійця батальйону "Донбас", який 123 дні провів у полоні

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2014-12-29 11:00:28

У неділю, 28 грудня в Івано-Франківську, біля готелю “Надія” зустрічали звільненого з полону бійця “Донбасу” Антона Боїва. 25-річний молодий чоловік потрапив у полон в Іловайську. Рідні, які прийшли його зустрічати кажуть, що на його повернення чекали 123 дні.

“Він подзвонив сам 31 серпня, ще тоді у них не забрали телефони і сказав, що їх забрала російська армія, - говорить мати бійця Наталія Нагорняк. – Від того часу ми чекали 123 дні. Він раз на місяць дзвонив, дозволяли. Спершу казав, що били, допитували, а потім перестали”.

Зустріти Антона прийшли його рідні, сусіди, друзі та знайомі з жовтими-блакитними кульками, прапорцями, квітами та колядками.

“Ми були в Донецьку в СБУ, –  розповідає Антон Боїв. – Надіялися на швидкий вихід звідти і дочекалися. Спершу до нас ставилися як до карателів, але з часом дізналися чим ми займалися, що робили й змінили свою думку. Взагалі змінили свою думку про події, які відбуваються з нами і з ними. Ми їх кожен день переконували і казали, аби ті здавалися”.

Зараз, каже Антон, єдине чого хоче виспатися, побачити батьків, брата, подякувати всім людям, які підтримували їхню  родину.

“Надалі будемо працювати, аби звільнили решту наших хлопців, – говорить звільнений боєць. – В полоні з батальйону "Донбас" перебуває ще 14 чоловік. Домовлялися міняти всіх на всіх, але вони не дотримали свого слова. Будемо намагатися їх витягувати”.

В "Донбас" Антон пішов добровольцем. Каже для цього слугувало багато поштовхів, почалося все з Майдану.

Нагадаємо, що З полону терористів звільнено 4-х прикарпатських бійців.

Джерело: Бліц інфо