друкувати


Київський університет культури позбавлено ліцензії

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2014-11-26 01:15:29

25 листопада 2014 року згідно з рішенням Акредитаційної комісії Міністерства освіти і науки приватний заклад "Київський університет культури" та всі його регіональні філії позбавлено ліцензії. Також справу про порушення у навчальному закладі передано до Генеральної прокуратури.

У Міністерстві освіти повідомляють, що ліцензію анульовано за подання недостовірної інформації університетом.

Як відомо, діяльність приватного вищого навчального закладу "Київський університет культури" тісно пов’язана з Київським національним університетом культури і мистецтв, ректором якого є відомий співак та народний депутат Михайло Поплавський.

Про порушення в університеті стало відомо після розслідування журналістів "Слідство.Інфо", згідно з яким виявилося, що студенти "Київського університету культури" перші три курси навчання числилися у приватному виші, однак за фактом навчання проходило на базі державного ВНЗ "Київський національний університет культури і мистецтв".

За словами міністра освіти Сергія Квіта, оскільки МОН не має слідчих функцій, матеріали справи передано до Генпрокуратури.

"Має місце схема. Міністерство не має слідчих функцій, щоб розбиратися у ній. Ми передаємо справу до Генеральної прокуратури. Очевидно, що діяльність цього університету пов'язана з Київським національним університетом культури і мистецтв, тому студентів із приватного вишу, що навчаються за контрактом, треба перевести в Київський національний університет культури і мистецтв, бо його ліцензованого обсягу буде достатньо", - зазначив Сергій Квіт.

У Міністерстві освіти і науки також повідомляють, що Київський університет культури перешкоджав роботі Акредитаційної комісії. Окрім того, встановлено, що за навчальний заклад відсутній за своєю адресою.

Представники Київського університету культури на засідання Акредитаційної комісії не з’явилися.

За даними Єдиної державної електронної бази з питань освіти у приватному вищому навчальному закладі "Київський університет культури" навчаються близько трьох тисяч студентів.

 

Джерело: Освіта.ua