друкувати


З 1 грудня діятиме нова форма податкової накладної

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2014-11-24 03:15:30

Нова форма податкової накладної, додаток до неї та розрахунок коригування кількісних і вартісних показників з 1 грудня матиме змінену форму, в якій містяться нові рядки, де відображатимуться обсяги постачання товарів за ставкою 7%. Нова податкова накладна затверджена наказом Міністерства фінансів України від 22.09.2014р. № 957 "Про затвердження форми податкової накладної та Порядку заповнення податкової накладної", який набере чинності   з 1 грудня 2014 року.

В оновленому Порядку заповнення податкової накладної змінено правила заповнення рядків "Особа (платник податку) - покупець" та "Індивідуальний податковий номер покупця" у деяких випадках постачання товарів неплатнику ПДВ. Так,  у разі постачання товарів/послуг покупцю, який не зареєстрований як платник податку, та у разі складання податкової накладної за щоденним підсумком операцій у рядку "Особа (платник податку) - покупець" зазначається "Неплатник", а у рядку "Індивідуальний податковий номер покупця" відображається умовний ІПН "400000000000". Якщо ж здійснюється постачання на експорт, то у рядку "Особа (платник податку) - покупець" зазначається найменування (П. І. Б.) нерезидента, у рядку "Місцезнаходження (податкова адреса) покупця" зазначається країна, в якій зареєстрований покупець (нерезидент), а у рядку "Індивідуальний податковий номер покупця" відображається умовний ІПН "300000000000".

У зв’язку з вищенаведеним, наказ Міністерства доходів і зборів України від 14 січня 2014 року № 10 "Про затвердження Форми податкової накладної та Порядку заповнення податкової накладної" втратить чинність з 1 грудня 2014 року.

Джерело: Інформаційно-комунікаційний сектор Коломийської ОДПІ