друкувати


Майже 80 тисяч гривень сплатили краяни за свою житлову нерухомість

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2014-11-20 02:15:04

З початку року від податку на нерухоме майно, відмінному від земельної ділянки, до місцевого бюджету надійшло 79,5 тисяч гривень. Всього 71 платник сплачували  цей податок, з них - 59 громадян та 12 юридичних осіб – власників житлової нерухомості.  До закінчення року від власників житлової нерухомості очікується ще близько 3 тис.грн. податку на нерухоме майно. Про це повідомила в.о. начальника Коломийської ОДПІ Наталія Котурлаш.

За словами посадовця, з наступного року очікуються більші надходження до місцевого бюджету з податку на нерухомість. Адже після змін, запроваджених з 1 квітня 2014 року до Податкового кодексу, оподатковуватиметься не житлова площа квартир та будинків з урахуванням пільг, як це було у І кварталі 2014 року, а загальна.

Варто наголосити, що оподаткування житлової нерухомості у цьому році за новими правилами здійснюється лише юридичними особами. Громадяни ж платитимуть цей податок по-новому в наступному році за 2014 рік. У цьому ж році вони сплачують податок лише за житлову площу.

Нагадаємо, що податок на нерухомість запроваджено з 1 січня 2014 року. Його сплачують фізичні та юридичні особи, які володіють житловою нерухомістю, зокрема, квартирами площею більше 120 кв.м., будинками – більше 250 кв.м. та одночасно різними видами нерухомості - більше 370 кв.м.

Джерело: Інформаційно-комунікаційний сектор Коломийської ОДПІ