друкувати


До кінця року громадяни можуть скористатись правом на податкову знижку

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2014-11-17 01:15:18

Коломийська ОДПІ нагадує, що податкову знижку за 2013 рік можна оформити в період з 1 січня по 31 грудня 2014 року включно. При цьому, право на отримання податкової знижки на наступні звітні періоди не переноситься.

Важливо, що для реалізації права на податкову знижку платнику податку необхідно заповнити та подати до податкової інспекції декларацію про майновий стан та доходи і додаток 6 до неї.

До податкової знижки включаються фактично здійснені протягом звітного податкового року платником податку витрати, підтверджені відповідними платіжними та розрахунковими документами, зокрема, квитанціями, фіскальними або товарними чеками, прибутковими касовими ордерами, копіями договорів, що ідентифікують продавця товарів (робіт, послуг) і їх покупця (отримувача). У зазначених документах обов’язково повинні бути відображені сума сплачених страхових та пенсійних внесків, дата сплати, прізвище платника, реквізити договору згідно з яким здійснюється така плата, відповідний договір (договір довгострокового страхування життя, договір недержавного пенсійного забезпечення, пенсійний контракт з недержавним пенсійним фондом тощо).

Перелік витрат, дозволених до включення для використання податкової знижки, визначено у п.166.3 статті166 Податкового кодексу України.

Відповідно до статті 179 Кодексу сума, що має бути повернена платнику податку, зараховується на його банківський рахунок, відкритий у будь-якому комерційному банку, або надсилається поштовим переказом на адресу, зазначену в декларації, протягом 60 календарних днів після надходження такої податкової декларації.

Джерело: Інформаційно-комунікаційний сектор Коломийської ОДПІ