друкувати


Для старшокласників оголосили конкурс на кращу публікацію про книгу і бібліотеку

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2014-11-14 04:45:56

У загальноосвітніх навчальних закладах стартує конкурс серед учнів 10-11 класів на кращу публікацію про книгу і бібліотеку.

Конкурс проводиться з метою підвищення соціального статусу та престижу бібліотеки, бібліотечної професії, виховання поваги до книги, виявлення та відзначення кращих юних літераторів, публікації яких направлені на популяризацію читання, інформує МВК.

Основними завданнями конкурсу є: привернення уваги громадськості, державних установ, спонсорів та меценатів до проблеми розвитку бібліотечної справи у загальноосвітніх навчальних закладах, підвищення ролі шкільних бібліотек у формуванні життєво компетентної особистості школяра, сприяння розвитку творчого потенціалу читачів, підтримка і розвиток та моніторинг учнівського читання.

Конкурс проводиться з листопада по грудень щорічно в два етапи:

І етап – міський, проводиться з 01 листопада по 30 листопада;

ІІ етап – обласний, проводиться з 01 грудня по 31 грудня.

На конкурс приймаються публікації за такими темами:  "Бібліотека – аптека душі", "Бібліотекар – така проста і складна професія",  "Книга в моєму житті".

За результатами І етапу конкурсу обирається один переможець з кожної із тем конкурсу. Члени журі оцінюють конкурсантів за 12-бальною шкалою. Переможцями конкурсу є учасники, що набрали найбільшу кількість балів. При оцінюванні робіт враховується творчий підхід, грамотність, інформативність змісту.

Джерело: Тримай курс