друкувати


Прикарпатські свободівці прозвітували про виконану роботу та залишили керівні посади

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2014-11-13 04:30:40

Свободівці, що займали керівні посади в Івано-Франківській облдержадміністрації написали заяви на звільненням за власним бажання. А саме заступники голови ОДА Володимир Семко та Сергій Адамович, голови РДА Руслан Франків, Михайло Іваночко та Роман Матейчук.

Про це прикарпатським ЗМІ сьогодні під час прес-конференції розповів голова обласного осередку ВО "Свобода" Василь Попович, передає кореспондент "Бліц-Інфо".

"Ми складаємо свої повноваження та виходимо із виконавчої влади. Мотивація – це результати виборів та формування нової коаліції. "Свобода" у ній участь не бере, тож вся відповідальність за сьогоднішню ситуацію в країні будуть нести члени нової коаліції. У новому парламенті ми маємо сім представників, які будуть нашим "рупором. Звичайно, вони голосуватимуть за важливі для країни законопроекти. Звичайно, ми далі будемо боротися за інтереси української нації і прикарпатців в тому числі", - пояснив Василь Попович.

Самі ж свободівці коротко прозвітували про роботу, виконану під час перебування на керівних посадах.

Голова Долинської РДА Руслан Франків зауважив, що їм довелось працювати у надзвичайно важкий для країни час – після злочинного режиму Януковича та під час неоголошеної війни.

"Мене та моїх побратимів головами адміністрацій обрали на велелюдних віче, тож ми не могли знехтувати такою великою довірою громади. Тож працював без обіду та пізнього вечора. За півроку мого перебування на посаді було багато зроблено. Зосередив свою увагу на соціально-економічних показниках, житті громади та насамперед – допомога бійцям, що перебувають на східному рубежі країни. Маючи підтримку людей, можна багато досягти. Вважаю, що зробив все що від мене залежало, тож мені не соромно дивитись людям в очі" -   наголосив Руслан Франків.

Голова Надвірнянської РДА Михайло Іваночко повідомив, що був на посаді шість з половиною місяців.

"Та й за цей короткий маю чим пишатись. Адже Надвірнянський район чи не єдиний, де немає заборгованості по зарплатах, енергоносіях та інших бюджетних структурах. Нам вдалось наповнити бюджет завдяки чіткій роботі з орендарями землі, кар’єрів. А на початку року в районі приймався бюджет, де була нестача в більше як два мільйона гривень. Зараз маємо перевиконання на три з половиною мільйона. Тож маємо кошти, щоб додати освітянам невелику 25% надбавку та премії. Це говорить про те, що у "Свободі" є спеціалісти, що можуть працювати у такий важкий час", -  вважає Михайло Іваночко.

Натомість голова Косівської РДА Роман Матейчук зауважив, що його діяльність на посаді показує результат на виборах до парламенту.

"Хоча я й не пройшов та по 86 округу в Косівському районі здобув найвищу підтримку. Думаю, цим результатом виборці дали оцінку моїй діяльності за півроку на посаді", - підкреслив Матейчук.

За словами заступника голови Івано-Франківської ОДА з гуманітарних питань Сергія Адамовича, коли у 2010 році "Свобода" прийшла до влади, то мала на меті боротьбу з режимом Януковича.

"Пізніше треба було брати відповідальність за владу на себе. Як вже казали мої колеги – найлегше бути в опозиції, важче – взяти відповідальність на себе. Ми були відповідальними і гідно виконували те, що нам довірили. У напрямку, де керував я, було багато проблем. Адже він найбільше пов’язаний із людськими долями та, як правило, найменше забезпечений. І навіть в умовах війни думали про освіту, культуру, медицину та соціальні вразливі верстви населення. Вважаю, що робили все, що було в наших силах. Незважаючи на війну, було започатковано амбітні проекти. Відкривались спортмайданчики, нові об’єкти інфраструктури, провели багато заходів культурного характеру, які не були розважальними, а мали на меті пропаганду української ідеології. У сфері медицини теж багато проблем, багато хвороб покладено на обласний бюджет. Незважаючи на їхню дороговизну, у мовах росту долара ми перекривали з одного напрямку на інший, та не зірвали роботу в тих напрямків, де життя людей залежить від поставок ліків. І це, незважаючи на те, що МОЗ у багатьох випадках не виконував свої зобов’язання", - розповів Сергій Адамович

А перший заступник голови Івано-Франківської ОДА  Володимир Семко зазначив, що в суспільстві побутує думка, що чиновника дуже важко вигнати з посади.

"Те, що зараз відбувається  є яскравим прикладом того, що "Свобода" за крісла не тримається. Ми тверезо оцінюємо ситуацію,  тому готові піти з влади" -  підсумував Володимир Семко.

Наостанок свободівці наголосили, що поки їхню відставку не затвердять, вони не саботуватимуть роботу, а працюватимуть як працювали раніше.

Джерело: Бліц-інфо