друкувати


Майже 5,5 тисяч реєстраторів розрахункових операцій зареєстровано на Івано-Франківщині

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2014-11-12 03:30:21

За останніми даними в органах фіскальної служби області зареєстровано 5477 реєстраторів розрахункових операцій. З початку року сума виторгу через РРО складає 3,7 млрд. гривень. Загалом, на Прикарпатті провадять свою діяльність з використанням реєстраторів 3065 осіб, з них: 856- юридичні особи та 2209 – фізичні - особи-підприємці. Про це повідомили в Головному управлінні ДФС в Івано-Франківській області.

Фахівці нагадують, що суб’єктам господарювання, які здійснюють розрахункові операції в готівковій та/або безготівковій формах при продажу товарів (наданні послуг) у сфері торгівлі, громадського харчування і послуг, необхідно застосовувати реєстратори розрахункових операцій.

Для взяття на облік РРО суб’єкт господарювання подає до контролюючого органу за місцем реєстрації:

заяву про реєстрацію РРО за формою № 1-РРО;

копію документа, що підтверджує факт купівлі або безоплатного отримання РРО у власність, іншого документа, що підтверджує право власності або користування;

копію документа на право власності або іншого документа, що дає право на розміщення господарської одиниці, де буде використовуватися реєстратор;

копію договору суб'єкта господарювання з Центру сервісного обслуговування про технічне обслуговування та ремонт РРО.

Нагадуємо, з 1 січня цього року у разі неподання суб’єктами господарювання, які зобов’язані використовувати РРО, звітності та інформації, пов'язаної із його використанням, застосовуються штрафні санкції в розмірі десяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (170 грн.). 

Джерело: Прес-служба Головного управління ДФС в Івано-Франківській області