друкувати


Коломийська ОДПІ: про реформування податкової системи та податкові новації для учасників АТО

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2014-11-12 11:15:21

Про це йшлося під час проведеного заходу для слухачів курсів підвищення кваліфікації, що діють при Коломийському Інституті управління природними ресурсами "Університету економіки та права "Крок". Курси функціонують в рамках дії міжнародного проекту "Україна-Норвегія" для громадян, які брали участь у Антитерористичній операції,  колишніх працівників правоохоронних органів, військовослужбовців.

Метою цих навчань є соціальна адаптація представників різних професій до можливості в подальшому працевлаштуватися в різних державних та приватних структурах, в органах земельних ресурсів та інше. 

У зв’язку із змінами до Податкового кодексу України, виникла потреба у застосуванні роз’яснень податкового законодавства, з якими виступили фахівці  Коломийської ОДПІ.

Начальник відділу оподаткування та контролю об‘єктів і операцій Любов Пазюк розповіла про запровадження з 2015 року електронного адміністрування ПДВ та запровадження  обов’язкової реєстрації податкових накладних в Єдиному реєстрі податкових накладних незалежно від суми податку в одній податковій накладній.

Завідувач інформаційно-комунікаційного сектору Наталія Максим’юк повідомила про зміни щодо адміністрування земельного податку та орендної плати за землю, податку на нерухоме майно, електронні сервіси, які пропонує податкове відомство та інше.

Найбільше зацікавили слухачів перспективи реформування податкової системи України, адже нова податкова політика держави має стимулювати  розвиток економіки.

На завершення семінару податківці побажали слухачам здоров’я та мирного неба над головою.

Джерело: Інформаційно-комунікаційний сектор Коломийської ОДПІ