друкувати


Коломийські податківці видали майже 5 тисяч реєстраційних номерів облікової картки платника податків

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2014-11-10 12:00:42

Протягом десяти місяців поточного року у Центрі обслуговування платників  Коломийської ОДПІ громадянам видано 4,9 тисяч реєстраційних номерів облікової картки платника податків. В жовтні таких номерів видано майже 500. 

За повідомленням начальника відділу ІТ та обліку платників податків інспекції Андрія Мілевського, чимала кількість відповідних довідок у звітному році видавалась у зв’язку з внесенням змін до облікових даних мешканців міста та району. Крім цього, одержали ідентифікаційний номер також діти, які отримали спадок та учні для складання зовнішнього незалежного оцінювання. 

Нагадуємо, що отримати документ, який засвідчує реєстрацію у Державному реєстрі фізичних осіб – платників податків громадяни України або їх уповноважені особи можна, звернувшись до територіального органу фіскальної служби за місцем проживання. При зміні облікових даних, зокрема: місця проживання, паспортних даних тощо, фізичні особи протягом місяця зобов'язані повідомити про це податкові інспекції. Довідка видається протягом п’яти робочих днів з дня звернення. 

Якщо ж реєстраційний номер потрібен неповнолітній особі і вона ще не має паспорта, то отримати для неї довідку може один з її батьків (усиновитель, опікун, піклувальник). Для цього необхідно пред’явити свідоцтво про народження дитини та документ, що посвідчує особу одного з батьків (усиновителя, опікуна, піклувальника).

 Жителі Коломийщини можуть отримати реєстраційний номер облікової картки платника податків в Центрі обслуговування платників Коломийської ОДПІ за адресою: м. Коломия, вул. Б.Хмельницького,3. Додаткова інформація за номерами телефонів (03433) 5-10-00, 2-25-59. 

Джерело: Інформаційно-комунікаційний сектор Коломийської ОДПІ