друкувати


Тиждень польського кіно урочисто відкрили в Івано-Франківську

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2014-11-10 11:45:31

 Кінофестиваль "Під Високим Замком" стартував у неділю, 9 листопада, показом знакового фільму "Яцек Стронг" у кінотеатрі "Люм’єр".

Урочисте відкриття заходу розпочав Генеральний Консул Речі Посполитої у Львові Ярослав Дрозд, який наголосив на важливості популяризації польської культури в Україні саме зараз, коли Україна переживає нелегкі знакові події своєї історії. Польське кіно, на думку консула, може стати гідною альтернативою низькопробному продукту однієї "величезної країни", який заполонив українське телебачення. Алюзії до пропутінської Росії звучали з вуст високопосадовця ще й у його тлумаченні змісту сьогоднішньої презентованої кінострічки. Адже "Яцек Стронг" ‒ це пригодницько-шпигунський трилер про боротьбу людини і тоталітарного режиму, пише ГК.

На відкритті масштабного заходу, організованому Генеральним Консульством Республіки Польща у Львові, виступили також заступник голови Івано-Франківської ОДА Руслан Панасюк, заступник міського голови Михайло Верес, заступник голови Івано-Франківської обласної ради Олександр Левицький.

Зазначимо, що заходи у рамках фестивалю сучасного польського кіно триватимуть до 14 листопада. Зокрема, сьогодні у Центрі польської культури та європейського діалогу відбудеться спеціальний показ фільму "Катинь. Листи з раю" та зустріч зі співавтором стрічки, українським істориком та журналістом Олександром Зінченком та презентація першої української книжки про Катинь - "Година папуги". Також в кінотеатрі "Люм'єр" протягом дня триватимуть покази польських фільмів.

Джерело: Тримай курс