друкувати


В Коломиї відбулась акція "Молимось за вас!"

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2014-11-09 03:00:10

У Музеї триває збір коштів на потреби української армії.

Сорок чотири комплекти зимового одягу, продукти та медикаменти, а також патріотичні прикраси, створені учнями, передали музейники українським воїнам.   

Це вже не перша доброчинна акція, зорганізована Музеєм на підтримку АТО. Адже збір коштів на потреби українських воїнів триває ще з початку активних дій на Сході. Музейники збирали кошти на лікування поранених бійців, купували одяг та продукти, допомагали з повним обмундируванням для власного працівника, який, не зважаючи на вже немолодий вік,  пішов захищати рідну землю. Загалом вдалося зібрати понад сто тисяч гривень. 

Цього разу придбали зимові куртки та штани, продукти, які доправить до воїнів батальйонів "Айдар" та "Чернігів", що героїчно обороняють  міста Старобельське й Щастя та Станицю Луганську, мужня жінка-волонтер Євдокія Романчич. До доброчинного вантажу додалися  й ліки, придбані учнями Ліснослобідської школи. 

Передали воїнам і обереги - синьо-жовті тризуби, створені учнями Нижньовербізької школи з бісеру, прикрашені стрічками, а також образочки та давній вишитий рушник зі щирими побажаннями музейних працівників: "Молимось за вас! Чекаємо і любимо!"

Автор: Оксана Ясінська
Джерело: Національний музей народного мистецтва Гуцульщини та Покуття