друкувати


Україно-польський гурт "Папрікалаба" вчив франківців робити музику на овочах

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2014-11-09 12:45:30

До Івано-Франківська завітав українсько-польський гурт, щоб показати мешканцям міста, що овочі - це не лише смачна і поживна їжа, а й музичні інструменти. 

Чимало франківців прийшли на майстер-клас сім`ями, аби навчитися самостійно виготовляти різноманітні інструменти, а вже потім разом заспівали пісень "Папрікалаби".

Виготовляють екологічно чисті маракаси, сопілки, барабани з різноманітних овочів та навіть фруктів.

До прикладу, ударні виготовляють із капусти, динь та кавунів, сопілки та флейти - із моркви, огірка, баклажана чи кабачка - все залежить від пори року. Маракаси роблять із дині та перцю чи навіть картоплі, вирізавши серединку та поклавши туди фасолю. Хоча такі інструменти не дуже довго служать,  їх вистачає, щоб творити справжню та неповторну музику.

За словами керівника гурту Бенджаміна Коупа, важливим елементом при створенні музичних інструментів є радість, адже дуже важливо, з якими емоціями людина створює свій інструмент і те, що вона творить його особисто.

Тож після того, як франківці разом із учасниками гурту виготовили музичні інструменти, всі разом заспівали "паприкалабських" пісень.

Джерело: Галицький Кореспондент