друкувати


Європейська перепідготовка чиновників Прикарпаття (відеосюжет)

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2014-11-07 11:45:40

Змінюватися на новий лад прикарпатським держслужбовцям допомагатимуть фахівці із Норвегії. В Івано-Франківську розпочався тематичний семінар. Його головна теза - процес інтеграції України  в Європейське співтовариство у зв’язку з набуттям чинності Угоди про Асоціацію з ЄС залежатиме від компетентності місцевих держслужбовців.

Перепідготовку місцевих чиновників на європейський манер проводить доктор економічних наук Анатолій Бурмістров. Близько 20-ти років науковець живе в Норвегії і працює у Вищій школі бізнесу міста Бодо. Анатолій Бурмістров зізнається - змінити укорінене роками ставлення українських чиновників до людей та до роботи дуже важко. Інколи для цього необхідна зміна поколінь. Досвід Норвегії, вважає науковець, буде важливим для них. Адже країна не є членом ЄС, проте активно співпрацює із державами Європейської спільноти.

Перекваліфікацію держслужбовців голова ОДА Олег Гончарук радив би починати із себе. Каже - інколи важко довести чиновнику, що саме він є слугою народу, а не навпаки.

Якщо проект буде адаптований, говорить Анатолій Бурмістров, вже невдовзі прикарпатські держслужбовці набиратимуться практичного досвіду у Норвегії.

 

Джерело: ТРК "Вежа"