друкувати


На семінарі у Коломиї обговорювали реформування податкової системи та новації податкового законодавства

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2014-11-06 01:45:32

Нещодавно в м.Коломия відбувся семінар для платників податків по обговоренню діючих, а також очікуваних новацій у податковому законодавстві.

Відкриваючи семінар, в.о. начальника Коломийської ОДПІ Наталія Котурлаш, повідомила учасників семінару про Концепцію реформування податкової системи, яка передбачає скорочення кількості податків з 22 до 9. Передбачається також спрощення процедури їх адміністрування та зниження ставок.

Фахівці інспекції роз’яснили присутнім новації в адмініструванні податку на додану вартість які наберуть чинності з 1 січня 2015 року. Зокрема, щодо податкових накладних та їх реєстрації  в Єдиному реєстрі податкових накладних, реєстрації платників ПДВ та електронному адмініструванні цього податку.

Також, на заході розглядалися зміни до Податкового кодексу та інших законодавчих актів України, якими вдосконалено окремі положення чинного законодавства в частині податку на прибуток, податку на доходи фізичних осіб, військового збору, єдиного соціального внеску, посилання контролю за обігом  підакцизних товарів та відповідальності за недотримання норм законодавства, електронні сервіси для платників. Особливо зацікавлено обговорювали питання нарахування та сплати військового збору, кошти від якого призначені для зміцнення обороноздатності країни.

Наприкінці заходу Наталія Котурлаш висловила вдячність платникам краю, за розуміння у своєчасній сплаті податків та забезпеченні стабільного фінансування місцевих громад, закладів освіти, охорони здоров’я та соціальної сфери. Семінар став доказом того, що від злагодженої та конструктивної роботи податкової служби і платників залежать надходження до бюджету.

Джерело: Інформаційно-комунікаційний сектор Коломийської ОДПІ