друкувати


Розпочався сезон полювання на хутрового звіра

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2014-11-04 05:45:57

З листопада на Івано-Франківщині розпочався сезон полювання на хутрового звіра. Державні інспектори з охорони навколишнього природного середовища області спільно з громадськими інспекторами з охорони довкілля проводять рейдові перевірки  на територіях мисливських угідь краю, повідомляє КУРС з посиланням на Івано-Франківську ОДА. 

У Державній екологічній інспекції в області нагадують, що згідно із Законом України "Про мисливське господарство та полювання" документами на право полювання є посвідчення мисливця; щорічна контрольна картка обліку добутої  дичини і порушень правил полювання з відміткою про сплату державного мита; дозвіл на добування мисливських тварин (відстрільна картка); відповідний дозвіл на право користування вогнепальною мисливською зброєю у разі її використання; паспорт на собак мисливських порід, інших ловчих звірів і птахів у разі їх використання під час полювання.

Зазначені документи мисливець зобов'язаний мати під час здійснення полювання, транспортування або  перенесення продукції полювання і пред'являти їх на вимогу осіб, уповноважених здійснювати контроль у галузі мисливського господарства та полювання. 

Джерело: Тримай курс