друкувати


Митне оформлення вантажів гуманітарної допомоги спрощено

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2014-11-04 03:15:33

Постановою Кабінету Міністрів України від 8 жовтня 2014 року №566 "Питання митного оформлення вантажів гуманітарної допомоги" на період проведення антитерористичної операції пропуск через митний кордон України, декларування та митне оформлення гуманітарного товару, який надається урядами інших держав через уповноважені ними організації, здійснюється без застосування заходів нетарифного регулювання зовнішньоекономічної діяльності.

При цьому положення пункту 3 Порядку митного оформлення вантажів гуманітарної допомоги, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 22 березня 2000 р. N544 не застосовуються.

Постанова № 566 набрала чинності з 28 жовтня 2014р. - дня її опублікування в офіційному виданні газеті "Урядовий кур’єр".

Нагадаємо, з метою надання допомоги волонтерам при митному оформленні товарів та засобів для військових, які перебувають у зоні антитерористичної операції, Івано-Франківською митницею ДФС встановлено графік цілодобового чергування посадових осіб митниці та відкрито телефонну “гарячу лінію” з вирішення питань, які можуть виникати під час проведення митного контролю.

Також, спільно з митними брокерами, власниками митних складів та складів тимчасового зберігання сформовано перелік підприємств, які виявили бажання надавати безкоштовну допомогу у вигляді декларування товарів та надання місць для зберігання та митного оформлення товарів, що переміщуються донорами гуманітарної, благодійної, технічної допомоги або волонтерами.

Джерело: Інформаційно-комунікаційний сектор Коломийської ОДПІ