друкувати


Переселенці в Івано-Франківську зможуть отримати компенсації за оплату компослуг

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2014-11-04 12:30:52

Про це на оперативній нараді повідомила директор департаменту соціальної політики Олександра Заклинська.

"Івано-Франківськ активно працює в питанні координації і забезпеченні належних умов для переселенців з південно-східних областей і Автономної Республіки Крим. В Івано-Франківську з цього питання створена робоча група. Вона діє ще з березня", - зазначила Заклинська.

На сьогодні в Івано-Франківську зареєстровано 1308 переселенців. З ними постійно проводиться інформаційно-роз'яснювальна робота. Щоправда, не усі переселенці мають право на отримання соціальної допомоги, яка особливо потрібна в опалювальний сезон.

"На сьогоднішній день поставлено питання щодо реєстрації в базі даних переселенців, і на її підставі особи, які зареєструвалися, мають право на отримання допомоги на компенсацію за оплату за комунальні послуги", - наголосила директор департаменту.

За її словами, проблем із влаштуванням дітей переселенців до навчальних закладів немає. До того ж, саме через навчальні заклади найлегше встановити діалог з внутрішньо переселеними особами.

Олександра Заклинська зазначила, що чимало гуманітарної допомоги для переселенців надходить від міст-партнерів Івано-Франківська. Але багато часу займає розмитнення і визнання гуманітарним грузом через Міністерство соцполітики. Таким чином, вже отримали засоби гігієни, вживаний та новий одяг, шкільне приладдя та засоби для обігріву.

"Робочою групою було прийняте рішення про те, щоб передати обігрівачі до "Бандерштадту", оскільки є питання обігріву кімнат, в яких тимчасово перебувають переселенці. Вони спочатку реєструються в обласному штабі в "Просвіті" і на два тижні вони мають право на безкоштовне користування житлом у нашому комунальному готелі "Бандерштадт", - поніформувала Олександра Заклинська.

Джерело: Тримай курс