друкувати


Військовий збір та суми податку з процентів відображатимуться у Податковому розрахунку за формою №1ДФ

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2014-11-03 01:45:26

На сьогодні Державною фіскальною службою України розроблено та направлено до Мінфіну проект форми податкового розрахунку за формою №1ДФ, який передбачає відображення податковим агентом загальної суми доходу, з якого утримано військовий збір за звітний період без відображення персоніфікованих даних фізичних осіб – платників військового збору.

 До набрання чинності новою формою Податкового розрахунку сум доходу, нарахованого (сплаченого) на користь платників податку, і сум утриманого з них податку (форма №1ДФ) необхідно приймати Податковий розрахунок сум доходу, нарахованого (сплаченого) на користь платників податку, і сум утриманого з них податку, який затверджений наказом Міністерства доходів і зборів України від 21 січня 2014 року №46 «Про затвердження форми Податкового розрахунку сум доходу, нарахованого (сплаченого) на користь платників податку, і сум утриманого з них податку (форма №1ДФ) та Порядку заповнення та подання податковими агентами Податкового розрахунку сум доходу, нарахованого (сплаченого) на користь платників податку, і сум утриманого з них податку», зареєстрованим у Міністерстві юстиції України 05.02.2014 за №228/25005.

 Після прийняття нової форми Податкового розрахунку за формою №1ДФ, податкові агенти зобов’язані будуть подати за новою формою звітний (уточнюючий) податковий розрахунок за III квартал 2014 року лише із заповненням загальної суми нарахованих у звітному періоді доходів у вигляді процентів та доходів, із яких утримується військовий збір, і загальну суму утриманого з них податку.

 У зв’язку з тим, що вимога до податкового агента в частині подання нового звітного (уточнюючого) розрахунку виникла не з його вини та має на меті виправлення помилок, що призвели до зменшення та/або збільшення податкових зобов’язань платника податку та/або до зміни платника податку, то штрафні санкції згідно з п. 119.2 ст. 119 ПК застосовуватись не будуть. 

Джерело: Інформаційно-комунікаційний сектор Коломийської ОДПІ