друкувати


Прибуток підприємств для цілей оподаткування визначатиметься за бухгалтерським обліком

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2014-11-03 11:15:41

Урядом внесено на розгляд Верховної Ради України пакет ініціатив, покликаних докорінно змінити системи міжбюджетних відносин, оподаткування та соціального страхування. Йдеться, зокрема, про законопроект "Про внесення змін до Податкового кодексу та деяких інших законів України (щодо податкової реформи)" (реєстраційний номер 5079).

 Головною перевагою реформування податку на прибуток підприємств є формування об'єкта оподаткування за стандартами бухгалтерського обліку.

 Адміністрування цього податку суттєво спроститься з одночасним збереженням річного звітного періоду для платників податку, у яких доходи, що враховуються, за останній річний звітний період не перевищують 20 млн. грн. (зараз – 10 млн. грн.).

 Платники з більшими обсягами доходів коригуватимуть фінансовий результат на 3 (замість існуючих 49) податкові різниці: амортизація, резерви, фінансові операції. У тому числі скасовуються різниці щодо витрат на навчання, ремонт, відрядження тощо. 

Нагадуємо, що з Концепцією реформування податкової системи України можна ознайомитися на офіційному веб-порталі Державної фіскальної служби України (www.sfs.gov.ua) у розділі "Громадські обговорення". Електронна адреса для пропозицій громадськості: gr.minrd@ukr.net.

Джерело: Інформаційно-комунікаційний сектор Коломийської ОДПІ