друкувати


ОПОРА надаватиме правоохоронцям інформацію про порушення виборчого процесу

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2014-10-24 03:45:32

Інформацію про виявлені спостерігачами порушення ОПОРА надаватиме працівникам СБУ та МВС для відповідного реагування на повідомлення про порушення під час виборчого процесу.

Громадянська мережа ОПОРА вітає ініціативу Міністерства внутрішніх справ України щодо взаємодії з її представниками та зацікавлена в співпраці з МВС у питаннях протидії порушенням виборчого законодавства та своєчасній реакції органів правопорядку на порушення законодавства під час виборчого процесу. З аналогічною ініціативою взаємодії зі спостерігачами ОПОРИ щодо протидії і фіксації порушень виборчого законодавства звернулося Управління СБУ в Івано-Франківській області.

"Взаємодія ОПОРИ з правоохоронними органами – це безпрецедентний крок, зроблений з їхньої ініціативи. Раніше такої взаємодії не було. Раніше у день голосування ми повідомляли про певну кількість знайдених порушень, а наступного дня міліція заявляла про значно меншу кількість порушень, серед яких нами зафіксованих не було, - розповів Іван Маруняк. - Тому ОПОРА зацікавлена, щоб виявлені порушення не лише відображалися у інформаційних матеріалах ЗМІ, але й отримали реакцію компетентних органів, тому інформацію про виявлені порушення передаватиме Управлінню СБУ в Івано-Франківській області та Управлінню МВС України в Івано-Франківській області. Якісна і реальна взаємодія між органами правопорядку і спостерігачами ОПОРИ потрібна для зменшення кількості правопорушень під час підготовки і проведення парламентських виборів 26 жовтня".

Джерело: Тримай курс