друкувати


Нову коаліцію буде сформовано вже в понеділок-вівторок - Порошенко

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2014-10-24 09:35:44

Президент Петро Порошенко сподівається на формування коаліції, яка буде володіти конституційною більшістю у Верховній Раді в перші ж дні після позачергових парламентських виборів, запланованих на 26 жовтня. 

Про це він заявив Одесі в четвер, передає "Інтерфакс-Україна". 

"Ми сформуємо в понеділок-вівторок нову коаліцію, проєвропейську, антикорупційну, без брехунів і популістів", - сказав Порошенко. 

Згодом на брифінгу він уточнив, що впевнений, що демократичні сили матимуть у парламенті конституційну більшість і ця більшість зможе змінити Конституцію, провівши децентралізацію влади в Україні. 

На уточнююче питання про те, як коаліція може бути сформована в такий короткий термін, президент зазначив, що мова йде про коаліційну угоду. 

"Ми вже зараз працюємо над підготовкою коаліційної угоди. Вона не про посади, вона не про портрети - вона про принципи", - сказав Порошенко.

Як выдомо, раныше голова Верховної Ради, кандидат в депутати від партії "Народний Фронт" Олександр Турчинов сказав, що вважає політичним піаром підготовку партією "Блок Петра Порошенка" проекту коаліційної угоди.

"Ви знаєте, я думаю, що це більше вимога політичного піару, тому що реально говорити про коаліційну угоду можна буде тільки тоді, коли Центральна виборча комісія оголосить результати виборів", - відповів він на запитання журналіста про те, чи проводяться якісь консультації між політсилами щодо анонсованого президентом проекту коаліційної угоди.

Джерело: Українська правда