друкувати


У Коломиї презентували збірник "Кирило Трильовський і січовий рух" (фото)

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2014-10-22 03:45:30

У вівторок, 21 жовтня, у стінах Коломийського педагогічного коледжу презентували збірник наукової конференції "Кирило Трильовський і січовий рух", приуроченої до 150-річчя від дня народження Кирила Трильовского та 100-річчя створення Легіону Українських Січових Стрільців. 

Випуск "Коломийської бібліотеки" видано за підтримки народного депутата УкраїниАндрія Іванчука. Збірник містить тексти доповідей наукової конференції, також представлені матеріали, які розкривають різноманітні аспекти життя і діяльності Кирила Трильовського та січового руху.

Захід відбувся за ініціативи кандидата в народні депутати України Юрія Тимошенка та за підтримки народного депутата України від політичної партії "Народний фронт" Андрія Іванчука.

Під час презентації збірника виступили науковці, які досліджують життєдіяльність Кирила Трильовського, зокрема Юрій Плекан, який розповів про парламентську діяльність відомого адвоката: "Парламентська і сеймова діяльність Кирила Трильовського була надзвичайно активна. Будучи на різних щаблях влади, він використовував свій депутатський мандант не для свої власних інтересів, а для інтересів українського народу, українців Галичини і всієї західної України". Ця тема є досить актуальною на сьогоднішній день, коли перед нами стоїть завдання обрати достойних до парламенту, щоб мати гідних депутатів, що кохатимуть Україну понад усе, і зроблять все, щоб вона процвітала. 

Також Юрій Плекан зазначив: "Недаремно переддень виборів до українського парламенту проходить ця конференція, тому що організатори конференції, науковці коломийщини і Прикарпатського національного університету місяцями готували конференцію, подавали свої матеріали і власне переддень парламентських виборів завдяки депутату Верховної Ради побачили світ матеріали конференції, бо в наш надзвичайно важко публікувати".

Кандидат в народні депутати Юрій Тимошенко висловив подяку творцям історичної свідомості:"Дякую за таке запрошення. Я мушу визнати, що це ви дослідники, а я простий збирач, і тішуся час від часу, що мої артифакти можуть бути в пригоді таким людям як ви. І хоч крихіткою можу бути дотичним до тих добрих справ, що ви робите. Дуже приємно мені і чути, і бачити, що це видання видано за підтримки мого великого друга Андрія Іваничука. Скажу, що і я, і мої бойові побратими, які зараз тут зі мною, ми теж йому безмежно вдячні за ту велетенську підтримку і допомогу, яку він нам надав, коли ми з полігону на Нових Петрівцях вирушали під Дебальцево на бойові події". 

Юрій Тимошенко пообіцяв, що завжди сприятиме тому, щоб наукові праці мали свій виклад у наукових збірниках.

Завершальним етапом зустрічі було обдарування всіх присутніх збірником "Кирило Трильовський і січовий рух", зокрема мамі народного депутата Любові Іванчук подарували всі випуски серії "Коломийська бібліотека". 

На правах політичної реклами

Джерело: Коломийські ВІСТИ