друкувати


На підтримку полоненого росіянами режисера Олега Сенцова у Львові проведуть кінофорум

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2014-10-22 02:30:11

З 23 до 28 жовтня у Львові відбудеться "Тиждень українського кіно на підтримку Олега Сенцова", який буде проведений вже вшосте (перед цим акція проводилася в Києві, Тернополі, Івано-Франківську, Луцьку та Ужгороді). Міні-фестиваль має на меті широкий розголос щодо долі українського режисера Олега Сенцова, незаконно заарештованого в окупованому Криму і перевезеного до Росії. 

Про це  повідомила представник організаторів заходу Галина Гузьо.

Вона зазначила, що фільм Олега Сенцова "Гамер", що відкриватиме львівський "Тиждень …" доречно і актуально говорить про окремих, маленьких людей, яких суспільство вважає маргіналами.

"Українське кіно також залишалося без уваги суспільства - і через свою недолугість, і через свою невидимість. "Тиждень українського кіно…" покликаний цю ситуацію трохи змінити, показуючи 6 різних українських фільмів… Різножанровість презентованих стрічок окреслить індустріальну та художню картину українського кінематографічного сьогодення, адже кожний із фільмів "Тижня ..." вже мав і прокатну, і фестивальну долю",  - повідомили організатори.

Зібрані кошти підуть на підтримку заарештованого російськими агресорами кінорежисера Олега Санцова, який зараз перебуває у СІЗО Лефортово у Москві, за звинуваченням  у тероризмі.

Джерело: 5 канал