друкувати


Коломийщина: офіційний ринок праці поповнили 255 працівників

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2014-10-22 11:00:31

Про це зазначила перший заступник начальника Коломийської ОДПІ Мирослава Бундзяк за "круглим столом", який нещодавно відбувся за участі представників міської ради, органів прокуратури, Пенсійного фонду, управління праці та соціального захисту населення.

Предметом розмови стало питання легалізації  трудових відносин та недопущення роботодавцями фактів виплати заробітної плати нижче законодавчо встановленого мінімального рівня. 

За словами посадовця, фахівці інспекції постійно тримають в полі зору це важливе питання та беруть участь в обстеженнях суб’єктів господарювання у складі робочих груп, створених при міській раді та райдержадміністрації з метою перевірки наявності відповідних реєстраційних документів, укладених трудових угод з найманими працівниками та дотримання ними чинного законодавства з оплати праці.

Так, з початку року виявлено використання праці 270 найманих працівників без укладених трудових договорів, зокрема 25 у вересні. З 255 працівниками трудові договори вже укладено, до бюджету сплачено 59 тис.грн. податку на доходи фізичних осіб.

 

Наприкінці зустрічі Мирослава Бундзяк зауважила, що заробітна плата без конвертів є реальним кроком до збільшення не лише надходження до бюджету, але й суттєве збільшення рівня соціальної захищеності громадян.

Джерело: Інформаційно-комунікаційний сектор Коломийської ОДПІ