друкувати


Коломийщина: від сплати за ліцензії до скарбниці надійшло більше 1,2 млн.грн.

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2014-10-20 10:15:08

З початку року суб’єктам господарювання видано 528 ліцензій,  з них 301 - на право здійснення роздрібної торгівлі алкогольними напоями та 227 - на право здійснення  роздрібної торгівлі тютюновими виробами.  Всього ж з початку року надійшло від ліцензій на продаж підакцизних товарів 1219,2 тис.грн. Про це повідомила в.о. начальника Коломийської ОДПІ Наталія Котурлаш.

Роздрібна торгівля алкогольними напоями здійснюється суб’єктами господарювання всіх форм власності, у тому числі їх виробниками, за наявності у них відповідних ліцензій. Отримуються дозвільні документи згідно Закону України «Про державне регулювання виробництва i торгiвлi спиртом етиловим, коньячним  плодовим, алкогольними напоями та тютюновими виробами».

Нагадаємо, що у випадку встановлення фактів оптової чи роздрібної торгівлі алкогольними напоями та тютюновими виробами без ліцензії застосовується фінансова санкція в розмірі 200 відсотків від вартості отриманої партії товару, але не менше 17,0 тис. грн. Крім того, за роздрібну торгівлю алкоголем через електронний контрольно-касовий апарат, який не зазначений у ліцензії застосовується фінансова санкція  в розмірі 200 відсотків вартості реалізованої через такий апарат  продукції, але не менше 10,0 тис. грн.

Джерело: Інформаційно-комунікаційний сектор Коломийської ОДПІ