друкувати


У Тишківцях відкрили музей Історії та визвольних змагань імені Романа Шухевича і криївку "Підпільна друкарня"

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2014-10-15 09:00:56

У день Покрови Пресвятої Богородиці в с. Тишківці Городенківського району відкрили музей Історії та визвольних змагань імені Романа Шухевича і криївку "Підпільна друкарня". До створення музею долучився радник Президента України Юрій Луценко, який з нагоди події завітав на Городенківщину.

– Рік тому поблизу пам`ятника Роману Шухевичу ми з вами спілкувалися про майбутні перемоги. Багато хто з вас тоді у це не вірив, але ми змогли усунути від влади озброєну банду, – звернувся до учасників урочистостей Юрій Луценко. – Тепер маємо подбати про захист України. Нині Путін зупинився, адже зрозумів, що має протистояти міцному духом і вірою українському війську. Впевнений, що пам`ятаючи про минуле та маючи план на майбутнє, ми обов`язково переможемо.

Своєрідним символом віри в перемогу стали подаровані Юрієм Луценком на честь відкриття музею декілька екземплярів трофейної зброї. Беручи участь у віче-реквіємі з нагоди 72-ї річниці Української Повстанської Армії та панахиді за полеглими в усі часи українськими героями, Юрій Віталійович підкреслював: добровольчі загони, які сьогодні відстоюють незалежність держави на Сході України, відродили традиції УПА, продовжують справу учасників визвольних змагань.

– Завдяки їм вже зараз нам є чим пишатися, адже ми відстояли своє бажання жити у незалежній, вільній та багатій державі, – зауважував Юрій Луценко. – Тепер в нас немає Східної, Центральної чи Західної України, а є нарешті одна українська національна держава.

Джерело: Прес-служба Івано-Франківської обласної державної адміністрації